Univerzitetska kritika u praksi / Radivoj Šajtinac

Univerzitetska kritika u praksi, produkt je repetitivne stereotipije,prepotencije,isključivosti i obesne nekreativnosti,mudrosersko kreveljenje mrvoroiđenčeta u ketrecu u kom su igračke za ličnu i tuđu taštinu.

Delo se posmatra kao uzorak iz mistične aksiloške iznutrice u kom su utvrđeni redosledi  metoda, kanonska istorija pojmova, analitičkih instrumenata.Te dosadne knjižurde u kojima se naširoko prežvakava značenje hiljadu puta decenijski ponovljenih citata i zaključaka sasvim je logičan,pismeni ishod same nauke o književnosti. Ona je presipanje iz apodikitičnog u neinventivno i   obratno,zastrašujućom slovno tekstualnom signaturom izobličeno u knjiško čudovište s gustinom,stenovitim pasusima, žilavih fusnota,virusologijom  istrošenog apstrakta,  i sve semantičkom magnetnom rezonancom tipološki amblematizovano kvazifukcinalnom balsamovanom terminologijom(!?).Pokrivač koji nije pun perja i lake prijajuće mase već starmalog kašljucanja i smradnog staračkog samozapiranja.

(Budući da je u ovakvim delima jezik metafore prognan kao logički nelegitiman,sve što ne sija jasnoćom i ne blista ubedljivošću prilog je generalnoj izlišnosti pesnika)

Ali,nekad i negde ovo će biti pročitano od NEKOG.

ЛеЗ 0008280 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

RUBIKON | На темељу књиге ОПАЛО ЛИШЋЕ : Песме отпале из антологије "Несебичан музеј". – Канал филтра

%d bloggers like this: